OWR Odenwaldwerke Rittersbach GmbH

Uw partner voor reparatie, renovatie en NBC-defensie

Your partner for Maintenance, Repair, Overhaul and CBRNeOver ons

De OWR Odenwaldwerke Rittersbach GmbH (een bedrijf van de DIRKS Group) is sinds 1947 actief op de locatie in Rittersbach. Ons portfolio omvat:

 • De reparatie van militaire bedrijfsvoertuigen (logistieke voertuigen, tankwagens, zware transporters enz.)
 • Uitgebreide diensten op het gebied van civiele en militaire NBC-defensie (productie van speciale apparatuur, ontsmettingschemicaliën enz.)
 • Mechanische en metaalconstructie (systemen, functionele containers, componenten volgens uw specificaties en behoeften)
 • verkoop van reserveonderdelen
 • Service ter plaatse (reparatie, decontaminatie, desinfectie en AVP-reiniging (Afrikaanse varkenspest))

Wij zijn onderdeel van DIRKS Defence & Security, een betrouwbaar werkplaatsnetwerk met vier werkplaatsen op depotniveau en een sterk partnernetwerk in heel Duitsland.

Diensten  

Reparatie 

Monteurs, slotenmakers, elektriciens en schilders werken voor ons. Met in totaal 30 productiekrachten ondersteunen we de V.S. Strijdkrachten, Bundeswehr en andere NAVO-partners door middel van professionele en snelle reparaties, inclusief renovatie. Onze competenties strekken zich met name uit tot logistieke voertuigen, tankwagens en zware transporters, maar ook tot NBC-apparaten zoals het door ons vervaardigde NBC-ontsmettingssysteem MPD-100 of ons gewondentransportsysteem VTS.


NBC / CBRN

Op het gebied van civiele en militaire NBC-defensie zijn wij producent van tal van kleine (o.a. NBC simulatiekoffer ToxSim®), middelgrote (o.a. mobiele manipulatiekamer Glovebox®) en grote (o.a. gewondentransportsysteem VTS) systemen. We verkopen ook onze gepatenteerde ontsmettingschemicaliën (bijv. GD-6® enz.) en verbruiksartikelen (bijv. ontsmettingszeep, markeerkits enz.).

After Sales

We staan ​​vermeld als leverancier van reserveonderdelen door veel NAVO-strijdkrachten, brandweerkorpsen en andere veiligheidsdiensten. Als ISO 9001-gecertificeerd bedrijf leveren wij al tientallen jaren betrouwbaar en met hoge kwaliteit. Dit geldt in het bijzonder voor de door ons vervaardigde speciale voertuigen (bijv. aanhangers), functionele containers (bijv. MPD-100®) en andere systemen (bijv. dubbele spoorwielen), waarvoor wij ook na vele decennia alle reserveonderdelen garanderen.

Productie + Systememintegratie

Wij zijn fabrikant van speciaal materieel op het gebied van CBRNe-defensie en in de conventionele machinebouw. Onze klanten uit de sector defensie, bescherming & preventie (CBRNe-strijdkrachten, brandweer, civiele bescherming, enz.) waarderen ons vindingrijkheid om problemen snel en betrouwbaar op te lossen, evenals onze jarenlange ervaring.

Hulp ter Plekke

We bieden ook on-site service. In Duitsland, in heel Europa en daarbuiten. Of het nu gaat om reparaties of desinfectie (vb. Afrikaanse varkenspest, schimmelverwijdering in voertuigen en containers).

Ons netwerk - Het geheel is meer dan de som der delen 

In samenwerking met onze zusterfabrieken EAFT (Emden), MWB (Geestland) en BDT (Tallinn) en meer dan 100 partnerwerkplaatsen in ons netwerk dat zich uitstrekt over Duitsland, kunnen we flexibel inspelen op de eisen van de klant, zowel in kwaliteit als kwantiteit. In ons netwerk hebben wij voor (bijna) elk probleem een expert en kunnen daardoor ook ingewikkelde bijzondere vraagstukken snel en vakkundig oplossen. Als middelgroot bedrijf zien wij onszelf als een reparatieprofessional die samenwerkt met vele grote OEM's.Emden

EAFT Emder Anlagen- und Fahrzeugtechnik GmbH

 • 150 Medewerkers
 • Inst. van voeruigen en functionele containers

Geestland

MWB Fahrzeugtechnik GmbH

 • 80 Medewerkers
 • MRO-diensten voor voertuigen en onderdelen


workshop netwerk duitsland

LKW-Instandsetzung in dezentralen Einrichtungen

 • Meer dan 100 partners in GER

 • Helpdesk & QS
 • Webportaal, tabletdiagnose

   

Tallinn

BDT Baltic Defence & Tchnology 

 • 40 Medewerkers  
 • MRO van gepantserde en niet-gepantserde voertuigen

Wij zijn DIRKS!

Vertrouw op onze ervaring en expertise op het gebied van Industrial, Distribution, Automation en Defense & Security. Voor uw op maat gemaakte en branchespecifieke systeemoplossing verbinden wij onze kerncompetenties modulair in op maat gemaakte concepten. Bekende bedrijven en organisaties uit de sectoren food, fashion, consumer goods, automotive, scheepsbouw, installatietechniek en defensie vertrouwen al tientallen jaren op onze diensten en producten.

Carrière 

Blijf samen met ons uw persoonlijke succesverhaal schrijven. We bieden je een breed scala aan instap- en doorgroeimogelijkheden

Neem contact op

 
Adres

Oberschefflenzer Str.9

Rittersbach

Germany

74834

Deutschland

 
E-mailen
 
Telefoon

Contact personen 

Beheer 
Felix Bäder -218 
fbaeder(at)dirks-group.de   
Boekhouding, personeel, organisatie
Eva Kania -218
ekania(at)dirks-group.de        
Bestel centrum 
Andreas Stadler - 238
astadler(at)dirks-group.de  
Verkoop
Erhard Gurt -123
egurt(at)dirks-group.de